Makaron z czerwonym pesto


Jest to banalnie proste danie i banalnie szybkie wykonanie ale jakże smaczne. Idealne na dni kiedy nie mamy czasu i ochoty na siedzenie w kuchni. Do jego wykonania potrzebne jest nam czerwone pesto, które można przygotować parÄ™ dni wczeÅ›niej i przechowywać w lodówce. 



Makaron z czerwonym pesto składniki
Makaron tagliatelle
4 pieczarki
1/2 czerwonej cebuli
okoÅ‚o 2 Å‚yżek czerwonego pesto (przepis) 

Makaron gotujemy al dente. CebulÄ™ kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy makaron i pesto i podsmażamy okoÅ‚o 2 minuty aż caÅ‚ość bÄ™dzie Å‚adnie poÅ‚Ä…czona i ciepÅ‚a. Można posypać tartym parmezanem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai