Na dzisiaj mam dla was danie z serii tych szybkich i jednogarnkowych. Szpinak do tego tortellini u klopsiki i nie trzeba nic więcej na obiad w zimowy dzień ;)
Tortellini z klopsikami i szpinakiem składniki:
200 g wieprzowego mięsa mielonego
1 opakowanie tortellini
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki sera gorgonzola
dwie duże garści szpinaku
700 ml bulionu
Tortellini z klopsikami i szpinakiem wykonanie:
Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą, pieprzem, słodką, ostrą papryką i curry. Na głębokiej patelni podgrzewamy bulion, dodajemy ser gorgonzola. Z mięsa formujemy małe klopsiki i wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy 2 minuty, następnie dodajemy tortellini. Gotujemy kolejne 4 minuty. Dodajemy szpinak i 2 łyżki mąki rozrobione w 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż sos zgęstnieje i szpinak będzie ugotowany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz