Tortellini z klopsikami i szpinakiem


Na dzisiaj mam dla was danie z serii tych szybkich i jednogarnkowych. Szpinak do tego tortellini u klopsiki i nie trzeba nic więcej na obiad w zimowy dzień ;)


Tortellini z klopsikami i szpinakiem składniki:
200 g wieprzowego mięsa mielonego
1 opakowanie tortellini
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki sera gorgonzola
dwie duże garści szpinaku
700 ml bulionu


Tortellini z klopsikami i szpinakiem wykonanie:
MiÄ™so przekÅ‚adamy do miski, dodajemy jajko, buÅ‚kÄ™ tartÄ…, doprawiamy solÄ…, pieprzem, sÅ‚odkÄ…, ostrÄ… paprykÄ… i curry. Na gÅ‚Ä™bokiej patelni podgrzewamy bulion, dodajemy ser gorgonzola. Z miÄ™sa formujemy maÅ‚e klopsiki i wrzucamy na gotujÄ…cy siÄ™ bulion. Gotujemy 2 minuty, nastÄ™pnie dodajemy tortellini. Gotujemy kolejne 4 minuty. Dodajemy szpinak i 2 Å‚yżki mÄ…ki rozrobione w 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż sos zgÄ™stnieje i szpinak bÄ™dzie ugotowany. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai