Truskawki mogłabym jeść non stop, uwielbiam je. Dobrze, że akurat mamy na nie sezon i są wszędzie dostępne. Nie lubię tych sklepowych truskawek, zazwyczaj kupuję je na straganie, bo można wtedy spróbować i wybrać te najlepsze.
Placuszki twarogowe z truskawkami składniki
100 g półtłustego mielonego twarogu
2 łyżki mąki
1 jajko
garść truskawek
Placuszki twarogowe z truskawkami wykonanie:
Jajko roztrzepujemy mikserem przez około 3 minuty, dodajemy twaróg i razem ucieramy do połączenia się obu składników. Dodajemy mąkę i dokładnie całość mieszamy. Truskawki myjemy, wydrążamy szypułki i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy, dokładnie mieszając. Smażymy malutkie placuszki na patelni z obu stron.
Placuszki twarogowe z truskawkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz