Szybka tarta z pomidorami

Dzisiaj mam dla was przepis na szybką tartę z pomidorami. Robi się ją bardzo szybko idealnie na dni kiedy mamy ochotę na pizzę a za bardzo nie mamy czasu czekać na ciasto. 




Szybka tarta z pomidorami składniki:
250 - 300 g pomidorków koktajlowych
1 spiczasta papryka
Ciasto:
1 szklanka mąki
1/3 szklanki letniej wody 
1 łyżka  oliwy (ja użyłam z oliwek)


Szybka tarta z pomidorami wykonanie:
Pomidorki przekrajemy na pół, przekładamy  na blaszkę i pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut. Ze składników zagniatamy ciasto, odstawiamy na 10 minut, następnie rozwałkowujemy cieniutko. Paprykę kroimy w cieniutkie paski, przekładamy na ciasto razem z pomidorkami. Solimy i pieprzymy. Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy oregano. Pieczemy w 220 stopniach przez 20 minut aż ciasto jest już upieczone. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai