Kuskus na pikantnie

Ostatnio staram się jeść zdrowiej i zamiast iść na łatwiznę i robić tosta staram się przygotować coś zdrowego i szybkiego. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie zajmujące zajęcie i tak naprawdę w 15 minut jesteśmy w stanie przygotować coś smacznego. 


Kuskus na pikantnie składniki:
1/4 szklanki kuskus
1 czerwona papryka
5 - 6 pieczarek
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
2 małe łyżeczki ostrego sosu sambal

Kuskus na pikantnie wykonanie:
Kaszę kuskus zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, przykrywamy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Po 30 sekundach dorzucamy paprykę i pieczarki pokrojone w paski. Podlewamy 2 - 3 szklankami wody i podsmażamy przez około 2 minuty aż pieczarki będą dobre. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dodajemy kaszę kuskus i sos sambal. Całość dokładnie mieszamy i gotowe! Prawda że proste?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai