Wołowe roladki z suszonymi pomidorami składniki:
3 - 4 kotlety chudego mięsa wołowego
pół mozzarelli
garść natki pietruszki
pół cebuli szalotki
wędzona szynka hiszpańska (jamon)
5 - 6 suszonych pomidorów
Wołowe roladki z suszonymi pomidorami wykonanie:
Z kotletów wycinamy wszystkie żyły i rozbijamy na cienki kotlet. Cebulę szalotkę i natkę pietruszki kroimy drobniutko i razem mieszamy, nakładamy na mięso. Następnie przykrywamy plastrami szynki. Suszone pomidory kroimy drobno i układamy na szynce, na koniec kładziemy rozkruszoną mozzarellę. Zawijamy roladki i zawiązujemy je nitką, następnie podsmażamy roladki po minucie z każdej strony na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w 200 stopniach przez 30 - 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz