Makaron z cukinią i pieczarkami

Lubię takie szybkie dania, które nie wymagają zbyt dużego nakładu pracy. Idealny na leniwe dni gdy chcę zjeść coś dobrego ale nie mam  ochoty stać całe południe w kuchni. Aby danie było lżejsze użyłam jogurtu greckiego zamiast śmietany. Ale równie dobrze można danie to zrobić ze śmietaną.

Polecam również inne przepisy na dania z makaronem
Sos do makaronu a la bolognese
Cannelloni z kurczakiem
Cannelloni z porem
Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta
Makaron z bazyliowym pesto
Prawie Carbonara

Makaron ze szpinakiem



Makaron z cukinią i pieczarkami składniki
ćwiartka cukinii
4 pieczarki
suszona papryczka chili
garść tartego parmezanu
1 łyżeczka rozrobionej w wodzie skrobi kukurydzianej
1 łyżka jogurtu greckiego
trochę natki pietruszki


Makaron z cukinią i pieczarkami wykonanie:
Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy w ćwiartki. Z chili wyrzucamy nasiona i kroimy drobniutko. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron, doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Dodajemy rozrobioną skrobię, parmezan i natkę pietruszki, smażymy jeszcze przez chwilę aż zrobi nam się gęsty sos. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai