Już jakiś czas temu szukałam fajnego przepisu na wykorzystanie Quinoa czyli komosy ryżowej. Padło na zapiekaną paprykę z fasolą i kukurydzą. Wyszło całkiem pysznie i sycąco. Do tego trochę sałaty i mamy całkiem zdrowy i pożywny obiad.
Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą składniki:
100 g komosy ryżowej
2 łyżki ketchupu
2 łyżki tartego sera
200 ml bulionu
100 g kukurydzy z puszki
100 g czerwonej fasoli z puszki
1 czerwona cebula
4 papryki
Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą wykonanie:
Komosę gotujemy w bulionie aż wchłonie cały płyn. Jeżeli jest jeszcze zbyt twarda, dolewamy trochę wody i gotujemy do miękkości. Przekładamy do miski, dodajemy ser, ketchup, kukurydzę, fasolę i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy ostrą i słodką papryką. Nadziewamy uprzednio oczyszczone papryki. Pieczemy przykryte folią przez 30 minut, następnie zdejmujemy folię i pieczemy kolejne 10 minut.
Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz