Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą

Już jakiś czas temu szukałam fajnego przepisu na wykorzystanie Quinoa czyli komosy ryżowej. Padło na zapiekaną paprykę z fasolą i kukurydzą. Wyszło całkiem pysznie i sycąco. Do tego trochę sałaty i mamy całkiem zdrowy i pożywny obiad.





Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą składniki:
100 g komosy ryżowej
2 łyżki ketchupu
2 łyżki tartego sera
200 ml bulionu
100 g kukurydzy z puszki
100 g czerwonej  fasoli z puszki
1 czerwona cebula
4 papryki 

Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą wykonanie:
Komosę gotujemy w bulionie aż wchłonie cały płyn. Jeżeli jest jeszcze zbyt twarda, dolewamy trochę wody i gotujemy do miękkości. Przekładamy do miski, dodajemy ser, ketchup, kukurydzę, fasolę i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy ostrą i słodką papryką. Nadziewamy uprzednio oczyszczone papryki. Pieczemy przykryte folią przez 30 minut, następnie zdejmujemy folię i pieczemy kolejne 10 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai