Kolejny przepis na gulasz. Takie dania robi się bardzo łatwo, a do tego można je podać na przykład z kaszą, ryżem, ziemniakami lub jak w tym wypadku z makaronem.
200 g chudego mięsa wieprzowego z szynki
garść suszonych pomidorów
200 ml bulionu
2 papryki spiczaste
1 łyżeczka sosu worcester
1 łyżeczka suszonego tymianku
Gulasz grzybowy wykonanie:
Grzyby moczymy we wrzątku przez pół godziny. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Grzyby odsączamy, zostawiamy wodę i kroimy w paseczki, dodajemy do mięsa, razem z wodą. Kolejno dodajemy sos worcester, tymianek i bulion. Doprawiamy ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Paprykę kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do mięsa. Gotujemy do momentu aż mięso będzie mięciutkie i sos się zredukuje i zgęstnieje. Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz