Dzisiaj mam przepis na ciasto kokosowe! Idealnie będzie pasować podane ze świeżymi owocami lub dżemem domowej roboty. Jest bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu, warto spróbować ;)
Kokosowe ciasto składniki:
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
120 g masła
1 i 1/3 szklanki wiórek kokosowych
Kokosowe ciasto wykonanie:
Mleko, masło, mąkę, proszek do pieczenia i jajka razem dokładnie miksujemy na wolnych obrotach miksera. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy dokładnie za pomocą szpatułki. Przelewamy do wysmarowanej masłem blaszki. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 - 50 minut. Do momentu aż wierzch będzie lekko brązowy. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz