czwartek, 13 lipca 2017

Truskawki niestety powoli się kończą, ale widzę w sklepach coraz więcej brzoskwiń, więc nakupiłam siatki tych owoców. Dżem brzoskwiniowy już mam zrobiony, ale na dzisiaj mam dla was pomysł na śniadanie na słodko



Naleśniki zapiekane z brzoskwiniami składniki

6 naleśników
2 brzoskwinie
250 g mielonego sera twarogowego
1 żółtko 2 łyżki cukru pudru
wiórki kokosowe


Naleśniki zapiekane z brzoskwiniami wykonanie:
Ser ucieramy mikserem z żółtkiem i cukrem pudrem. Brzoskwinie kroimy w kostkę lub cienkie plasterki. Na środek naleśnika nakładamy łyżkę twarogu i garstkę brzoskwiń, zawijamy jak krokieta. Układamy w naczyniu żaroodopornym i zapiekamy około 10 minut. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi


Post a Comment: