Zasmakowałam w quiche. Nie wiedziałam, że jest to tak dobre a do tego syte danie. Dlatego na dzisiaj mam kolejny pomysł na quiche. Ciasto to samo jak z przepisu na szpinakowe quiche. Ciasto najlepiej jest trochę wcześniej upiec i odstawić na pół godziny do przestygnięcia. Pamiętajmy też o tym, że ciasto kruche na tarty piecze się pod obciążeniem przez około 15 minut.
Jeżeli zasmakowało wam quiche, polecam spróbować inne wersje tego dania:
Quiche z pora z pieczarkami
Szpinakowe quiche
Quiche z boczkiem i cebulą
Quiche Lorraine
Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami składniki na formę o średnicy 28 cm:
upieczone kruche ciasto
słoiczek suszonych pomidorów
150g sera koziego
3 jajka
szklanka śmietany 36%
pół szklanki mleka
100g pieczarek
mała cebula czerwona
Quiche z kozim serem i suszonymi pomidorami wykonanie:
Pieczarki podsmażamy na patelni, odstawiamy aby trochę ostygły. Pomidory opłukać pod wodą z kranu i pokroić na mniejsze kawałki, nie muszą być takie małe. Cebulę obrać i pokroić w piórka, ser pokroić drobno w kostkę. W misce rozbić widelcem jajka ze śmietaną i mlekiem, doprawić pieprzem, solą ostrą i słodką papryką, ziołami prowansalskimi. Dodać pomidory, pieczarki, ser i cebulę. Dokładnie wymieszać i wylać na ciasto. Piec w 180 stopniach przez 35 do 40 minut. Można podawać na ciepło i zimno.
Kozi ser i suszone pomidory / Goat cheese and dried tomatoes
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz