czwartek, 11 maja 2017

 Ostatnio robiłam sajgonki bezmięsne, na dzisiaj wersja z mięsem. Zapraszam, papier ryżowy jest bardzo łatwy w użyciu, nie ma się czego obawiać.


Spring rolls z mięsem mielonym składniki
200 g mielonego mięsa wołowego
50 g tartego sera
1 łyżka sosu worcestershire
2 łyżki ketchupu
1/2 dużej papryczki cebuli
mała czerwona cebula


Spring rolls z mięsem mielonym wykonanie: 
Cebulę i papryczkę siekamy w kosteczkę. Podsmażamy razem z mięsem na patelni, doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy mięso będzie już usmażone, wyłączamy palnik, dodajemy ser, sos worcestershire i ketchup. Dokładnie mieszamy. Boczek kroimy w paseczki. Papier ryżowy namaczamy na około 10 sekund w gorącej wodzie i tak przygotowany jest już gotowy do zawijania sajgonek. Nakładamy farsz na papier ryżowym i zawijamy małe krokieciki. Smażymy na oleju aż będą leciutko złote.






Post a Comment: