niedziela, 8 stycznia 2017

Pokochałam kuskus. Jest szybki do zrobienia, nie trzeba go gotować, wystarczy zalać wrzątkiem i po 5 minutach jest gotowy do jedzenia. Idealny na szybki obiad po pracy gdy nie chce nam się gotować. 

Proponuję sprawdzić również inne przepisy na łososia:
Zapiekany łosoś w sosie Teriyaki
Klopsiki z łososia


Kuskus, łosoś i pieczarki w sosie pomidorowym składniki:
mały filet z łososia
4 pieczarki
pół czerwonej cebuli
pół puszki pomidorów z  puszki
pół szklanki ugotowanej kaszy kuskus


Kuskus, łosoś i pieczarki w sosie pomidorowym wykonanie:
Łososia gotujemy na parze, można też podpiec w piekarniku. Na patelni podsmażyć pieczarki i cebule. Dodać pomidory i smażyć do momentu aż odparuje woda. Dodać rozdrobnionego łososia. Doprawić solą, pieprzem, suszoną bazylia, przyprawą curry, słodką i ostrą papryką. Podawać z kaszą kuskus. 







Post a Comment: