niedziela, 22 stycznia 2017

Jest to moja ulubiona potrawa na kolację z mojego rodzinnego domu. Moja mama zawsze musiała konkretną ilość tego paprykarza zrobić aby każdy się najadł. Zasmakowało również bardzo mojemu narzeczonemu i od czasu do czasu muszę mu je zrobić.

Leczo składniki
4 duże papryki
6  małych cebul
5 mniejszych kiełbas
140g przecieru pomidorowego



Leczo wykonanie:
Cebule obrać, drobno pokroić, wrzucić do garnka na rozgrzany olej. Podsmażyć aż się zeszkli. W międzyczasie pokroić w kostkę paprykę, dodać do cebuli, razem wymieszać i wszystko razem dusić. Na koniec należy pokroić kiełbasę w kostkę, dodać do całości, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez pół godziny. Dodać koncentrat i pół szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować na małym ogniu przez kolejne pół godziny, a nawet do godziny aż papryka będzie miękka. Smaczne i proste ;)







Post a Comment: