Węgierskie pączki z twarogu składniki
250g półtłustego mielonego twarogu
3 jajka
2 łyżki cukru
150g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
kieliszek wódki lub spirytusu
Węgierskie pączki z twarogu wykonanie:
Jajka z twarogiem i cukrem należy razem wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać resztę składników i wszystkie składniki razem wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wyjdzie rzadsze, ale takie ma być, byleby nie za bardzo. Na rozgrzany olej za pomocą dwóch łyżek wrzucać ciasto. Pączki nie powinny być za duże gdyż na zewnątrz wyjdą spalone, a w środku surowe. Dodatek spirytusu powoduje to, że pączki nie piją tak oleju. Piec na złoto brązowo, dla pewności sprawdzić czy w środku są już zrobione. Najlepiej smakują z cukrem pudrem.
Chyba się trochę spaliły :p
OdpowiedzUsuńTo przez cukier :D Dodałam go trochę za dużo, ale w środku były bardzo dobre ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawie napisane. Super wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń