czwartek, 2 lutego 2017

Bardzo wiele przepisów wykorzystuje tylko żółtka, zawsze później mam problem z tym co zrobić z białkami, zwłaszcza jak jest już ich więcej niż 5, a bezy nie lubię. Dlatego na dzisiaj coś szybkiego co idealnie nada się na śniadanie i kolację.

Polecam również moje inne przepisy śniadaniowe:
Naleśniki z jogurtu greckiego
Jajecznica według Gordona Ramsaya
Bułeczki ze szczypiorkiem
Muffinki z porem i kiełbasą
Gofry
Kokosowa kaszka manna
Koktajl z mango i banana
Domowy jogurt
Owsianka z amarantusa z owocami
Omlet z białek
Dżem z owoców kaki
Orzechowo czekoladowa owsianka
Pudding z nasion chia
Dżem z malin i jagód goji

Owsianka z owocami




Składniki
1 pomidor
pół czerwonej cebuli
3 białka jajek
ser żółty
4 listki bazylii


Pomidora i cebulę pokroić. Glinianą foremkę wysmarować dobrze masłem, przełożyć do nich pomidora i cebulę. Białka roztrzepać lekko widelcem, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, przełożyć do nich pomidora i cebulę, dodać rozerwane w palcach liście bazylii, wymieszać wszystko i przelać do foremki. Posypać tartym serem i całość zapiec w piekarniku przez około 10 - 15 minut. Prawda, że łatwe?







Post a Comment: