Quiche ze szpinakiem
Quiche z suszonymi pomidorami i serem kozim
I love quiche, they are easy to make and very tasty. Quiche originates from France and the most popular is quiche Lorraine, which I am plannning to do in the future, but first I need to bring cheese France. The base is always a specil dough from butter and flour. The filling depends from our imagination but it always contains eggs and heavy cream. Yesterday I had friends over and I made quiche with bacon and caramelized onions. They liked it so much and didnt leave even one piece. It is definitely worth of trying.
Quiche z boczkiem i cebulą składniki
Ciasto kruche (przepis)
200g boczku
4 duże cebule
3 jajka
250ml śmietany 36%
3/4 szklanki mleka
tarty ser cheddar
Quiche z boczkiem i cebulą wykonanie:
Upiec spód według przepisu (odnośnik znajduje się wyżej). Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić w pół księżyce, dodać do wysmażonego boczku i wszystko razem smażyć aż cebula się skarmelizuje, można podlewać trochę wodą aby się nie przypaliła. Do miski wbić jajka, dodać mleko, śmietanę, doprawić pieprzem, całość wymieszać widelcem. Na lekko przestudzony spód wylać trochę masy jajecznej, na to wyłożyć boczek i cebulę (najlepiej jak jest trochę zimniejszy już) posypać tartym serem, wylać resztę masy i posypać serem. Piec w 190 stopniach, przez około 40 minut aż się przyrumieni na wierzchu a cała masa. Najlepiej smakuje.
Ingriedients
Quiche dough
200g raw bacon
4 big onions
3 eggs
250 ml heavy cream
3/4 glass of milk
Grated cheese, cheddar for example
Prepare the dough according to the instructions in the receipe. Cut the bacon lenghtwise
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz