niedziela, 23 kwietnia 2017

Uwielbiam brownie, bardzo czekoladowe, nie za słodkie. Te są dodatkowo z masą serową na wierzchu, która wspaniale współgra z masą czekoladową.



Składniki
300 g czekolady gorzkiej
1 szklanka cukru
200 g masła
1 i 1/4 szklanki mąki
4 jajka
250 g mielonego twarogu tłustego
100 g białej czekolady
1 jajko
2 łyżki cukru


Czekoladę gorzką rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej. W drugiej misce rozpuszczamy czekoladę białą. Do gorzkiej czekolady dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, odstawiamy na około 10 minut aby troszkę ostygła. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy aż do połączenia mas. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy całość dokładnie. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie ucieramy twaróg z jajkiem i cukrem aż do całkowitego połączenia się masy. Dodajemy białą czekoladę i całość mieszamy delikatnie, masę wylewamy na wierzch czekoladowej masy. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.





Post a Comment: