środa, 12 kwietnia 2017

Kolejny przepis na makaron cannelloni, którego stałam się fanką. Może nadziewanie makaron dla niektórych wymaga cierpliwości ale efekt końcowy jest tego wart. Zapraszam!

Jeżeli zasmakuje wam makaron cannelloni, polecam również inne przepisy:
Cannelloni z porem i mięsem
Cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta
Cannelloni z kurczakiem barbecue


Makaron Cannelloni z kurczakiem składniki
2 piersi kurczaka
1 puszka pomidorów w puszce
makaron cannelloni (nieugotowany)
150 ml mleka
150 ml wody
1 mozzarella
1 szklanka tartego sera emmentaler


Makaron Cannelloni z kurczakiem wykonanie:
Kurczaka drobno kroimy i smażymy na patelni, doprawiamy curry, kurkumą, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryką. Dodajemy pomidory w puszce i gotujemy przez kolejne 7 minut aż woda odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie nadziewamy makaron cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy tartym serem i rozkruszoną mozzarellą. W miseczce łączymy razem wodę z mlekiem, doprawiamy pieprzem i ostrą papryka, wylewamy na makaron. Zapiekamy około 40 - 50 minut w 180 stopniach aż makaron zmięknie a woda odparuje. 




Post a Comment: