wtorek, 25 kwietnia 2017

Co można zrobić z mięsem z rosołu? Oczywiście zjeść, albo można zrobić pyszne cannelloni z domowym sosem barbecue. Zapraszam na przepis i polecam również moje inne przepisy na makaron cannelloni:
Makaron cannelloni z kurczakiem z pomidorami
Cannelloni z porem, mięsem i ricottą
Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym


 Cannelloni z kurczakiem barbecueskładniki
około 1/3 sosu barbecue przepis znajduje się tutaj: Domowy sos bbq
4 ugotowane udka kurczaka
100 g tartego sera emmentaler
120 ml creme fraiche (tutaj można zobaczyć jak zrobić creme fraiche)
120 ml słodkiej śmietany
120 ml mleka 
garść natki pietruszki
około 10 rurek makaronu cannelloni (nieugotowanego)


Cannelloni z kurczakiem barbecue wykonanie:
Kurczaka drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy sos barbecue i podsmażamy około 5 minut tak aby włókna mięsa się oddzieliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie mieszamy, gotowym farszem nadziewamy makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy tartym serem. Śmietany i mleko razem dokładnie rozrabiamy i doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem, wylewamy całość na makaron. Zapiekamy 30 - 40 minut w 180 stopniach do momentu aż makaron będzie miękki i sos zgęstnieje. 







Post a Comment: